Kempinių rūšys: kurią išsirinkti?

person Posted By: Eglė Petniūnaitė list In: Sponges On: comment Comment: 0 favorite Hit: 2858

Vienas dažniausiai pasikartojančių mūsų klientų klausimų – kuo skiriasi kempinių rūšys. Prekiaujame populiariausiomis Viduržemio jūros kempinių rūšimis – ARCIPELAGO, FINE DAMA ir ZIMOCA. 

Vienas dažniausiai pasikartojančių mūsų klientų klausimų – kuo skiriasi kempinių rūšys. Prekiaujame populiariausiomis Viduržemio jūros kempinių rūšimis – ARCIPELAGO, FINE DAMA ir ZIMOCA. 

ARCIPELAGO yra pačios populiariausios jūros kempinės Viduržemio jūros regione. Jos plačiai paplitusios šiltuosiuose Viduržemio jūros vandenyse. Minkštos, švelnios, patvarios. Puikiai tinka ne tik kūno higienai, bet ir buičiai, dailei, naminių gyvūnų higienai ir t.t. 

Klausiate, ar prausiantis kūną ši švelni kempinė nuvalys negyvas odos ląsteles, atsakome – TAIP. Ji nešveis, bet švelniai ir švariai nuvalys. Šios rūšies kempines galima drąsiai naudoti ir tiems, kurių oda jautri, kuriems įprastos kempinės yra per šiurkščios ir nemalonios. Naujagimiams ar ypač jautrią odą turintiems vaikams rekomenduojame naudoti šios rūšies balintas kempines – jos dar švelnesnės ir minkštesnės, o ir jų spalva vaikams patrauklesnė.

FINE DAMA – prabangi, aksominė jūros kempinė, renkama nuo 50 iki net 150 m. gylyje, itin smulkių porų, ypatingai gražių formų. Nebalintos šios rūšies kempinės yra šiurkščios, sušlapusios – ne tokios minkštos kaip kitų rūšių kempinės. Balintos – priešingai – ypatingai švelnios ir minkštos, tačiau labai patvarios ir ypatingai malonios odai. Mažytės (8–10 cm) balintos FINE DAMOS – itin populiarus pasirinkimas kasdienei veido priežiūrai: prausimui, makiažo valymui, makiažo pagrindo ar drėgnų šešėlių dengimui. Taip pat tai geriausias pirmos naujagimio kempinėlės pasirinkimas, nes nedidelė balinta FINE DAMA kempinė ypatingai švelni ir minkšta, švelniai nuvalo odos nešvarumus ir maloniai masažuoja odą.

ZIMOCA – taip pat smulkių porų kempinė, tvirta ir ilgalaikė, minkšta, bet šiurkšti. Šios kempinės paprastai renkamos mažos, todėl populiariausios veido šveitimui. Giliai valo odą, skatina mikrocirkuliaciją, puikiai tinka molio kaukėms nuvalyti. Šios kempinės populiarios ir buityje, pvz., puikiai tinka indų plovimui. Balintos ZIMOCA rūšies kempinės švelnios ir minkštos, tinka kasdienei veido ar naujagimių, vaikų kūno higienai, jautriai suaugusiųjų odai.

Kaip pasirinkti dydį?

Geriausią kempinę rinktis gyvai, nes tik pamatę ir palietę galėsite įvertinti, kuri kempinė Jums tinkamiausia. Kūno kempinė turi patogiai tilpti delne, ji neturi būti maža (turėkite mintyje, kad sudrėkinta kempinė suminkštėja) ir taip pat neturi būti labai didelė (jūros kempinės sugeria daug vandens, todėl didele kempine gali būti nepatogu praustis – ji bus sunki). Jei nėra galimybės „pasimatuoti“ kempinės, galite pasinaudoti mūsų rekomendacija:

Veidui – 8–10 cm;

Kūdikiams – 10 cm;

Vaikams – 10–12–14 cm;

Paaugliams, moterims – 12–14–16 cm;

Vyrams – 14–16–18 cm.

Renkantis dydį reikia atkreipti dėmesį į tai, kad ARCIPELAGO rūšies kempinės apvalesnės, o FINE DAMA ir ZIMOCA – plokštesnės, todėl skirtingų rūšių to paties dydžio kempinės vizualiai savo dydžiu skiriasi. Pvz., moterų kūno higienai rekomenduojama rinktis 12–14 cm ARCIPELAGO arba 14–16 cm FINE DAMA ar ZIMOCA rūšies kempinę.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday January February March April May June July August September October November December

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password